Πολιτική

Γεωργιάδης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να περιορίσει τους εμβολιασμένους – Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει

Έχουμε αύξηση στα κρούσματα, είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας παράλληλα ότι «από την άλλη, δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάλογη πίεση στο σύστημα υγείας.  

Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία. Ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ο υπουργός είπε ότι «γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. Είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Αυτούς δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε. Έχουν κάνει την υποχρέωση τους, έχουν εμβολιαστεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους περιορίσει, να τους πει “κάτσε σπίτι σου”».

«Αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί και είναι σε μεγαλύτερη ηλικία που κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να αποφεύγει τις συναντήσεις με όσους κινούνται, διότι κινδυνεύουν να κολλήσουν και να πάνε στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και κινδυνεύουν σοβαρά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση, μέσα στις επόμενες 10-20-30 ημέρες συμπληρώνουν και την δεύτερη δόση. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι, δεν είναι και του θανατά να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο».

«Κάθε φορά που εφαρμόζουμε καινούριο μέτρο, οι επιχειρηματίες αντιδρούν. Δεν τους αδικώ, διότι κάνουμε την ζωή τους πιο δύσκολη. Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει μέτρα. Αν η Ελλάδα δείξει την εικόνα μιας χώρας χωρίς τήρηση μέτρων, η τουριστική εικόνα της χώρας καταστράφηκε», τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την στήριξη επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «νέα μέτρα οικονομικής στήριξης τώρα δεν προβλέπονται. Προϊόντος του χρόνου… θα δούμε», ενώ σε ό,τι αφορά τα πάρτι σε beach bar με χιλιάδες θαμώνες, ο υπουργός είπε ότι φέρουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 30
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8