Πολιτική

Γεωργιάδης: Νέος κύκλος παροχών στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Στα πλαίσια αυτής της νέας φάσης που θα κρατήσει για μακρά χρονική περίοδο ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κινήσεις του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την αύξηση της παραγωγής μασκών και ειδών υγιεινής.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή.

Επεσήμανε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών και παράλληλα έδωσε έμφαση στα οικονομικά εργαλεία, επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης το πρώτο εργαλείο αφορά τα δάνεια για επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ και έκανε λόγο για πάνω από 8.000 αιτήσεις που αφορούν 1,2 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακόμη ανέφερε πως στόχος είναι μέχρι τα μέσα Μαΐου να υπάρχει παροχή κεφαλαίου κινήσεων – εγγυοδοτικό σε κάθε επιχείρηση (με ορισμένα κριτήρια) με προϋπολογισμό.

Μέχρι τώρα στην πλατφόρμα για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έχουν εγκριθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις, ενώ ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την έναρξη δυο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»