Πολιτική

Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και μέλη της διοίκησης δήλωσε: «. «Ανάπτυξη χωρίς ακμάζουσα μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Και η κυβέρνησή μας, και θα το δείτε αυτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελούσε, αποτελεί και εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως συνάντησε τους θεσμικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την πρώτη εβδομάδα της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι εξέθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και την οργάνωση και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων και προσέθεσε:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη στην ατζέντα του και εκτιμάμε ότι γρήγορα θα προχωρήσουν για να δώσουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή την καλύτερη οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία ώστε να πάει η οικονομία μπροστά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος τόσο από τον τρόπο που κινείται η νέα Κυβέρνηση όσο και από τους ρυθμούς που έχει δώσει η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε τον ρου των επιχειρήσεων και να δούμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη γιατί το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται είναι η πολιτική θέληση και εδώ υπάρχει. Και εμείς, σαν επιμελητήρια και εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό σε κάθε βήμα που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και να σκεφτούν το μέλλον τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για απόφαση Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή: «Ιστορικός σταθμός για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η δημοκρατική έννομη τάξη διαθέτει τα μέσα να προστατεύεται από εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό τον μανδύα κόμματος και έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του από το 2012
Δίκη Χρυσής Αυγής, Εφετείο
Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για την Κύπρο και αιχμές για «πατριώτες της φακής»: «Μάλλον ήμουν προσβλητικός για τις φακές»
Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του γγ του ΚΚΕ, απορρίπτοντας την κριτική περί «εμπλοκής» και μιλώντας για «αμηχανία» κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Κυριάκος Μητσοτάκης 34
Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την πρωτοβουλία με την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ προειδοποίησε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να μη χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις
Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης ενημερώνουν τη Βουλή για τη Μέση Ανατολή: Γιατί το Μαξίμου λέει «όχι» σε σύγκλιση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
«Η ελληνική διπλωματία αλλά και οι αναβαθμισμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται στην υπηρεσία του οικουμενικού Ελληνισμού» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
O Κυριάκος Μητσοτάκης