Πολιτική

Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και μέλη της διοίκησης δήλωσε: «. «Ανάπτυξη χωρίς ακμάζουσα μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Και η κυβέρνησή μας, και θα το δείτε αυτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελούσε, αποτελεί και εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως συνάντησε τους θεσμικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την πρώτη εβδομάδα της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι εξέθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και την οργάνωση και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων και προσέθεσε:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη στην ατζέντα του και εκτιμάμε ότι γρήγορα θα προχωρήσουν για να δώσουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή την καλύτερη οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία ώστε να πάει η οικονομία μπροστά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος τόσο από τον τρόπο που κινείται η νέα Κυβέρνηση όσο και από τους ρυθμούς που έχει δώσει η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε τον ρου των επιχειρήσεων και να δούμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη γιατί το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται είναι η πολιτική θέληση και εδώ υπάρχει. Και εμείς, σαν επιμελητήρια και εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό σε κάθε βήμα που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και να σκεφτούν το μέλλον τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: «Το απόστημα του παρακράτους διαφθοράς θα σπάσει, το υπόσχομαι»
«Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους» αναφέρει
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Δημοσκόπηση Interview: 12,2% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, 29% αναποφάσιστοι και άλλο κόμμα, «πάνω» ο Τσίπρας, «πέφτει» η Καρυστιανού
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τα προηγούμενα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview, η ΝΔ καταγράφει μείωση των ποσοστών της κατά 2,3% και το ΠΑΣΟΚ αύξηση κατά 0,3%
Εκλογές 79
Τάσος Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, η δικογραφία περιλαμβάνει αβάσιμες εικασίες
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η τρίτη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του βουλευτού Σερρών, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν τη διερεύνησή του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
Τάσος Χατζηβασιλείου 28
Παύλος Μαρινάκης για εκλογές: «Ιερός ο σταυρός προτίμησης, λάθος κάθε σκέψη υποβάθμισής του»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια λίστας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις επόμενες κάλπες, επιμένοντας παράλληλα στην ενισχυμένη αναλογική
Παύλος Μαρινάκης