Πολιτική

Γεωργιάδης: «Οι εισφορές εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σήμερα (30.10.2023) ότι οι εισφορές των εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους.

«Ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα καταβάλει κανονικά τις εισφορές, αλλά, πλέον, οι εισφορές θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «όσο πληρώνει ένσημα, θα αυξάνεται η σύνταξή του».

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με τις πληρωμές των αποζημιώσεων των 534 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Οι περισσότεροι θα τις λάβουν αυτήν την εβδομάδα, διότι τα τελικά στοιχεία των ΑΦΜ των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια εστάλησαν την Παρασκευή. Ακόμη, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Έχω δώσει εντολή να γίνει εκκαθάριση, ώστε να μην περιμένουν την τελική αποστολή των στοιχείων».

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, τις συντάξεις χηρείας, αλλά και για το θέμα της ακρίβειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου Αντιγόνης Πανέλλη που έφυγε από τη ζωή
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου που «έφυγε» στα 57 της
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο