Πολιτική

Γεωργιάδης: «Οι εισφορές εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σήμερα (30.10.2023) ότι οι εισφορές των εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους.

«Ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα καταβάλει κανονικά τις εισφορές, αλλά, πλέον, οι εισφορές θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «όσο πληρώνει ένσημα, θα αυξάνεται η σύνταξή του».

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με τις πληρωμές των αποζημιώσεων των 534 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Οι περισσότεροι θα τις λάβουν αυτήν την εβδομάδα, διότι τα τελικά στοιχεία των ΑΦΜ των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια εστάλησαν την Παρασκευή. Ακόμη, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Έχω δώσει εντολή να γίνει εκκαθάριση, ώστε να μην περιμένουν την τελική αποστολή των στοιχείων».

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, τις συντάξεις χηρείας, αλλά και για το θέμα της ακρίβειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26