Πολιτική

Γεωργιάδης: «Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοίγει για τα καλά η κουβέντα για την παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά εκφράζοντας όπως είπε την προσωπική του γνώμη, τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Να μην φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχουν προνόμια. Γιατί; Γιατί, πράγματι το αν θα κάνεις το εμβόλιο ή όχι είναι ατομικό σου δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η άσκηση του δικού σου ατομικού δικαιώματος επηρεάζει και την ζωή και των άλλων ανθρώπων. Άρα είναι ατομικό μεν αλλά δεν είναι και ατομικό.Γιατί εσύ πιστεύεις κάθε βλακώδη θεωρία και το πρόβλημα είναι ότι παρασυρόμενος εσύ βλάπτεις και όλους τους άλλους»

Αυτό που λέγεται είναι ότι ειδικά για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, του κλάδου που έμεινε κλειστός για πολύ μεγάλο διάστημα όπως και η εστίαση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων τοποθετείται στις 17 Μαΐου. 

Με βάση το άνοιγμα αυτό, θα επιχειρηθεί ίσως να βρεθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν και άλλες μαζικές δραστηριότητες όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι. 

Ακόμα και σε ανοικτούς χώρους θα είναι πολύ δύσκολο να επιτρέπεται ο συγχρωτισμός εμβολιασμένων και μη καθώς αυτό θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. 

Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, δεν μπορούν να βγάλουν τη μάσκα: «όλα τα πράγματα θα γίνουν στην ώρα τους».

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές για να μπορέσει να υπάρξει αποκλεισμός πολιτών θα πρέπει να έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικίες των πολιτών. Και έτσι λένε δεν θα είναι σωστό να αποκλειστούν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση ακόμα στο εμβόλιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε συναγερμό Ελλάδα και Ευρώπη για την ενεργειακή «καταιγίδα»: Το αίτημα της Αθήνας, τα αγκάθια και στη μέση ο ΕΦΚ
Η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» δημοσιονομικές εφεδρείες για πετρέλαιο θέρμανσης, οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, επαναφορά του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, αλλά και επέκταση της επιδότησης στο Diesel
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 192
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11