Πολιτική

Γεωργιάδης σε Κουρουμπλή: Αναδείχθηκες στην πολιτική ως ρουσφετάκιας!

Σε προσωπική βεντέτα στην Βουλή εξελίχθηκε η κόντρα μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον Σαρωνικό και το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε για συστηματικά ψεύδη τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και παραπλάνηση της Βουλής όταν υποστήριζε ότι το πλοίο του EMSA ήρθε στον Πειραιά από άλλη αποστολή την Τρίτη (12/9).

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στα Πρακτικά της Ολομέλειας όπως είπε «το επίσημο στίγμα» που δείχνει ότι «το σκάφος έφτασε στο Πέραμα την Δευτέρα (11/9) στις 14:30 και όχι την Τρίτη το βράδυ…».

emsa emsa emsa

Πρόσθεσε: «Εάν το ζητούσατε από την Κυριακή, το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε» όπως είναι υποχρεωμένο».

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προσπαθώντας να στηρίξει τον κ. Κουρουμπλή για το θέμα του πλοίου του EMSA, κατέθεσε απόσπασμα από το ημερολόγιο της γέφυρας όπου έχει καταγραφεί πως  το σκάφος τελείωσε τις εργασίες του την Τετάρτη (13/9)  το μεσημέρι και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Σημείωσε: «εγώ δεν είμαι ανακριτής και χρησιμοποιώ με πολλή φειδώ και στοιχεία δήθεν, που θεατρινίστικα καταθέτουν άλλοι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην δευτερολογία του ανταπάντησε πως «το αντιρρυπαντικό σκάφος του EMSA ήταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Και πράγματι ήταν φορτωμένο. Εσείς όμως εάν είχατε αμέσως ζητήσει την συνδρομή του θα είχε είτε αυτό ή άλλο σπεύσει,  εντός 24ωρου στην περιοχή και είχε ξεκινήσει την απορρύπανση.

Ακόμα και το ίδιο θα είχε λόγω να κάνει γρήγορα την εκφόρτωση και όχι να την  κάνει με το πάσο της».

Κουρουμπλής: «Δεν είμαι γόνος πολιτικής οικογένειας» – Αδωνις: Αναδείχθηκες στην πολιτική επειδή ήσουν ο πρώτος ρουσφετάκιας στο ΠΑΣΟΚ

Η αντιπαράθεση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αδωνι Γεωργιάδη χτύπησε «κόκκινο»,  με αφορμή τις αναφορές σε πολιτικά πορφυρογέννητους.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως δεν είναι γόνος πολιτικής οικογένειας, γιος Πρωθυπουργού, αλλά ένα φτωχό παιδί από το Αγρίνιο  και αναδείχθηκε στην πολιτική μέσα από τους  κοινωνικούς αγώνες.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης του είπε πως είναι ψέμα ότι αναδείχθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες.

Αναδείχθηκε όπως είπε στην πολιτική επειδή ήταν ο πρώτος ρουσφετάκιας στο ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο διόριζε στο δημόσιο αλλά είναι και αυτός που έδωσε σε χιλιάδες μαϊμού ανάπηρους επιδόματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
7
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11