Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Καλώ τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλή τόπο και να ακολουθούν τις οδηγίες των πρεσβειών μας»

Προτεραιότητα και βασικό μας μέλημα είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε σε δηλώσεις αμέσως μετά τον ολοκλήρωση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Όπως τόνισε o Γιώργος Γεραπετρίτης, «προτεραιότητα η προστασία των Ελλήνων πολιτών», που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.

«Καλώ τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες και να παραμένουν σε ασφαλή σημεία», είπε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο για την ασφαλή απομάκρυνση των Ελλήνων πολιτών από την περιοχή.

Όπως είπε ακόμη, «εγγυόμαστε για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων στη Μέση Ανατολή».

 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη

«Ηδη από το πρωί βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συντονισμό με συμμάχους και εταίρους έτσι ώστε να αναπτύξουμε μια κοινή γραμμή. Προτεραιότητα και βασικό μας μέλημα είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

Ήδη λειτουργούν στις διπλωματικές αποστολές τηλεφωνικές γραμμές έτσι ώστε να μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες. Καλώ τους έλληνες πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλή τόπο και να ακολουθούν τις οδηγίες των οικείων πρεσβειών μας.

Εάν απαιτηθεί για την ελληνική πολιτεία το υπουργείο εξωτερικών έχει ήδη έτοιμο το πλάνο για την οποιαδήποτε εκκένωση της περιοχής. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής βρίσκεται σε επαφή με τα πλοία τα οποία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και τα οποία φέρουν ελληνική σημαία και φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει μία διαρκής επικοινωνία.

Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι η ελληνική πολιτεία θα τηρήσει και στην περίπτωση αυτή η μια στάση αρχής για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη