Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν – Πιθανότατα φορολογική η ενίσχυση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν μέρος των μισθωμάτων τους, θα αποζημιωθούν, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση θα είναι «πιθανότατα φορολογική».

«Είναι προφανές ότι μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι εκείνοι που επιβαρύνθηκαν, δυσανάλογα αρκετές φορές, από το κόστος αυτής της πανδημίας, θα αποζημιωθούν», απάντησε, αναλυτικά, στο ερώτημα που του τέθηκε για να προσθέσει, «ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για το κομμάτι το οποίο απώλεσαν από τα μισθώματά τους, δηλαδή το 40% για εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από την κρίση, θα έχουν μίας μορφής ενίσχυση». Η ενίσχυση αυτή «θα είναι πιθανότατα φορολογική και η οποία θα δίνει ανάσα σε σχέση με τα εισοδήματά τους».

Ταυτοχρόνως ο υπουργός Επικρατείας βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την κοινωνική συστράτευση απέναντι στον κορονοϊό: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπήρχε επιμερισμός του κόστους από όλους τους φορείς, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις τράπεζες, από το Δημόσιο, από τους εργαζόμενους, από τις επιχειρήσεις. Αυτού του τύπου η κοινωνική συστράτευση μας οδήγησε στα θετικά αποτελέσματα που έχουμε σήμερα», επεσήμανε εξάλλου.

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
147
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
72