Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γεραπετρίτης: Πρώτη σε εμβολιασμούς η Ελλάδα στους G20 – Ετοιμαζόμαστε για τέταρτο κύμα

Γεραπετρίτης: Πρώτη σε εμβολιασμούς η Ελλάδα στους G20 – Ετοιμαζόμαστε για τέταρτο κύμα
Φωτογραφία αρχείου

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της G20 με 0,91 εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ανά 100 άτομα, βρίσκεται η Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται «πολύ πάνω από το μέσο όρο» και μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Ένας στους 100 Έλληνες εμβολιάζεται κάθε ημέρα. Έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο», «το εμβολιαστικό εγχείρημα ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας» πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι έως τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί 5 εκατ. πολίτες.

Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι η χώρα μας ετοιμάζεται για τέταρτο κύμα της πανδημίας ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί και πρόσθεσε ότι το μεγάλο όπλο είναι οι εμβολιασμοί.

 

Οι προϋποθέσεις για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Για την Τουρκία ο υπουργός ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει μια ιδιαιτέρως επεκτατική πολιτική, καθώς εγκαθίσταται σε περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα όπως η Λιβύη, Συρία και τώρα η Παλαιστίνη.

Εκτίμησε ότι αυτή η πολιτική δεν έχει αποδώσει, ούτε ισχυροποίησε την Τουρκία, αντίθετα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα αντισυσπείρωσης στη χώρα και ενίσχυσε τις ελληνικές θέσεις.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η θέση της ελληνικής πολιτείας είναι ότι οι ηγέτες γειτονικών κρατών οφείλουν να μιλούλ ωστόσο πρέπει να ικανοποιούνται ορισμένα αναγκαία προαπαιτούμενα. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι χρειάζεται μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, αποχή από ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα και πάνω από όλα να έχει εδραιωθεί και μια σαφής ατζέντα για τα εκκρεμή ζητήματα που στην περίπτωσή Ελλάδας – Τουρκίας αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες.

Δεν καταργείται το 8ωρο

Για το εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν καταργείται το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι υπερωρίες αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που «ενισχύει απολύτως τη θέση του εργαζόμενου» και πως αυτή τη στιγμή το εργασιακό πλαίσιο είναι τελείως αρρύθμιστο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις