Πολιτική

Γερμανικό εμπόδιο στην εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Καιρό είχε να μας απασχολήσει το ενδεχόμενο ένα από τα κοινοβούλια κρατών μελών της ευρωζώνης να μην ψηφίσει την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα. Και να που οι Γερμανοί φροντίζουν να μας κρατούν σε… εγρήγορση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αν θα γίνει ή όχι η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα συζητείται αύριο Τετάρτη (21.03.2018) στη γερμανική Βουλή. Και σύμφωνα με την Handelsblatt υπάρχει ένα κόμμα που θα ψηφίσει να μην πάρει η Ελλάδα τα λεφτά. Και αυτό το κόμμα είναι οι Φιλελεύθεροι (FDP)

Και όχι μόνο το κόμμα θα ζητήσει την αναβολή της εκταμίευσης αλλά θα προτείνει κατά της διάσωσης της Ελλάδας!

«Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) θα ψηφίσει κατά της διάσωσης για την Ελλάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο. Στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού την Τετάρτη οι Φιλελεύθεροι θα καταθέσουν το αίτημα να απορριφθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου”, γράφει Handelsblatt.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως “αφότου οι διεθνείς πιστωτές πιστοποίησαν ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει 110 νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα, έδωσαν και το πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα προορίζονται κυρίως για την αποπληρωμή χρεών, αλλά και ως μαξιλάρι για τη χρονική περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος”.

«Όχι» στην εκταμίευση γιατί ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο

Φαίνεται ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν διαφορετική άποψη από τους διεθνείς δανειστές. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του FDP Κρίστιαν Ντυρ δηλώνει ότι “μόνο στα χαρτιά εκπληρώνει η Αθήνα τις δεσμεύσεις προς τους διεθνείς πιστωτές, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Σημαντικά μεταρρυθμιστικά μέτρα καθυστερούν ή αναβάλλονται”.

Για παράδειγμα, αναφέρει ο Ντυρ, η υπεσχημένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί το 2019, εάν ποτέ εφαρμοστεί. Η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ καθυστερεί συνεχώς λόγω της συζήτησης για το καθεστώς ΦΠΑ σε πέντε νησιά, προσθέτει.

“Δεν μπορεί κανείς να διώξει την υποψία ότι ο Τσίπρας προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο” αναφέρεται στην αίτηση των Φιλελευθέρων, οι οποίοι, με αυτό το σκεπτικό ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

“Αντιθέτως”, επισημαίνει η Handelsblatt, “οι κοινοβουλευτικές ομάδες των χριστιανικών κομμάτων και του SPD θέλουν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Eurogroup και των άλλων θεσμών, οι οποίοι είχαν πιστοποιήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο”.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας