Πολιτική

Γερμανοί μας δείχνουν πάλι την έξοδο από το ευρώ

Ο πρόεδρος της συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ταυτόχρονα ο κ. Ζεεχόφερ υπερασπίζεται τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων και υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που έθεσε ζήτημα ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

“Μέχρι τώρα ξέρω τον Ρέσλερ ως ανεκτικό υπερασπιστή της Ευρώπης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επισημαίνει κανείς τις κακές εξελίξεις στην Ευρώπη και δεν θα προσπαθεί να βρει μια λύση”, λέει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Der Spiegel’, στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας εύχεται να ευοδωθούν οι προσπάθειες διάσωσης της χώρας.

“Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση και Βουλή δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μας αναγκάσουν οι χρηματαγορές να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Τότε θα πρέπει να είναι εφικτή ακόμα και μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”, σημειώνει ο κ. Ζεεχόφερ.

Ο πρόεδρος του CSU Βαυαρίας – είναι το τρίτο κόμμα στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου – δεν συμμερίζεται επίσης την άποψη της καγκελαρίου Μέρκελ ότι “αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει η Ευρώπη”.

“Όχι, δεν βλέπω τέτοια συνάφεια. Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι πολύ ισχυρή. Ζει και είναι ανεπίστρεπτη” λέει ο κ. Ζεεχόφερ. Ο ίδιος, απορρίπτει κατηγορηματικά τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε “Ηνωμένες Πολιτείες” της Ευρώπης.

“Το πρόβλημα είναι η υπερχρέωση ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης και όχι το ότι οι Βρυξέλλες έχουν λίγες Υπηρεσίες”, λέει ο κ. Ζεεχόφερ ζητώντας να τερματιστεί η “περιττή” συζήτηση για τις “Ηνωμένες Πολιτείες” της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Σόϊμπλε: “Χωρίς θετική έκθεση της τρόϊκας, 6η δόση δεν βλέπουν”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για τις κάλπες: Αγώνας κατά της «χαλαρής ψήφου», συσπείρωση και διεύρυνση
Η στρατηγική της ΝΔ κινείται σε τρεις άξονες: διαρκή παρουσία στην κοινωνία, ανάδειξη των κεντρικών διλημμάτων της κάλπης και πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στη βάση κυρίως των προγραμμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 8
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44