Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Γεροβασίλη: Άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Να χυθεί άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τη συμπεριφορά των αστυνομικών την στιγμή της σύλληψης.

Η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις του στο δελτίο του ΑΝΤ1, τόνισε πως ο αρχηγός της Αστυνομίας έχει ήδη διατάξει προανακριτική έρευνα για τη συμπεριφορά των οκτώ αστυνομικών, δεν ήθελε όμως να καταδικάσει εκ των προτέρων, όπως ανέφερε, την δράση τους.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε αρχικά πως “αυτές τις ημέρες έχουμε δει και έχουμε ζήσει ένα εξαιρετικά βίαιο συγκλονιστικό γεγονός. Είδαμε πολίτες να αυτοδικούν με μίσος, με πολύ μίσος απέναντι σε κάποιον, ο οποίος φαίνεται πια ότι βρισκόταν σε πολύ μειονεκτική θέση και ήταν αδύναμος σε σχέση με αυτούς. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός για την ελληνική κοινωνία και φυσικά είναι έντονος ο αποτροπιασμός και ο δικός μου. Έτσι από την πρώτη στιγμή η προσοχή μας είναι στραμμένη στη διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού. Είδαμε πολλά βίντεο και ιδιαίτερα το τελευταίο με τους αστυνομικούς. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ελληνική αστυνομία κάνει τη δουλειά της με ευσυνειδησία και με γνώμονα την προστασία των πολιτών και τα δημοκρατικά δικαιώματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και περιστατικά και συμπεριφορές και τρόποι που δεν συνάδουν με αυτό”.

Στην συνέχεια η κ. Γεροβασίλη κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων που έκανε λόγο για συνήθης διαδικασία σύλληψης τονίζοντας πως “ασφαλώς και αυτές οι εικόνες δημιουργούν ένα σφίξιμο στο στομάχι σε όλη την κοινωνία. Απο την πρώτη στιγμή είπαμε πως θα πρέπει να υπάρξει άπλετο φως τόσο στη συμπεριφορά των δραστών όσο και στη συμπεριφορά και των οκτώ αστυνομικών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Προφανώς όμως σήμερα δεν είναι η στιγμή που θα δικάσουμε και θα καταδικάσουμε διότι αυτά θα πρέπει να αναλυθούν με τη δέουσα προσοχή και τον ανάλογο επαγγελματισμό, πράγμα που θα συμβεί αφού ο αρχηγός της αστυνομίας έχει διατάξει την προανακριτική έρευνα ώστε να αποτυπωθεί αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα η όχι”.

Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η έρευνα θα γίνει κανονικά και δεν θα είναι τυπικής διαδικασίας ενώ αναφερόμενη στην ομάδα ΔΙΑΣ τόνισε πως είναι μια ομάδα δράσης που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά. “Είναι ένα κομμάτι καταστολής και προφανώς περιέχει κάποιες ενέργειες και συμπεριφορές κατασταλτικές. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι ακριβώς έχει συμβεί”.

Ξεκαθάρισε όμως πως “συμπεριφορές οι οποίες ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού με τον οποίο δρα η ελληνική αστυνομία θα κριθούν και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως. Αυτό θέλει να το δει η ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως η ελληνική αστυνομία, γιατί από την πλευρά της καταβάλλει πολλές προσπάθειες επίλυσης των θεμάτων και θέλει να είναι δίπλα στον πολίτη και δεν είναι προς το συμφέρον της να κουκουλωθούν περιστατικά”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις