Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Η Ελληνική Αστυνομία έχει ρόλο έξω από τα γήπεδα

Γεροβασίλη

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο να μην είναι η ΕΛΑΣ υπεύθυνη για την αστυνόμευση των αθλητικών χώρων.

Την Ελληνική Αστυνομία εκτός των γηπέδων… «έδειξε» πριν λίγο στην Βουλή, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ και αποτέλεσαν την αιτία να διακοπεί η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου και στην αναφορά που έκανε ο γαλάζιος βουλευτής στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο ντέρμπι των αιωνίων, είπε ότι «όντως, η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν, δεν είναι η στιγμή να επεκταθούμε περισσότερο, η βία όμως στα γήπεδα είναι ένα πολυπαραγοντικό και σύνθετο πρόβλημα και έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ρόλο έξω από τα γήπεδα. Είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα αυτό της βίας στα γήπεδα που μας απασχολεί όπως απασχολεί και Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος , νωρίτερα είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για «ρόλο θεατή» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να ενσκήψει πάνω από αυτό το πρόβλημα, με την πρέπουσα σημασία και να μην εξακολουθήσει να είναι παρατηρητής γιατί το φαινόμενο βλέπουμε να γενικεύεται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις