Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

“Πόλεμος” Γεροβασίλη – Κουμουτσάκου με φόντο την Ειδομένη

“Πόλεμος” Γεροβασίλη – Κουμουτσάκου με φόντο την Ειδομένη

Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης, κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη.
 

“Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη. Κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στην θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Γεροβασίλης και καταλήγει:

“Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας”.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, εξαπολύονταε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε “χώρα-καταυλισμό”.

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

“Ο απών κ. Τσίπρας, που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία. Η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”. Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ούτε τα σύνορα της χώρας προστατεύει, ούτε, όμως, και τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό. Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε