Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Τέλος Ιανουαρίου η ψήφιση του Ασφαλιστικού

Γεροβασίλη: Τέλος Ιανουαρίου η ψήφιση του Ασφαλιστικού

Για όσα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο ενημέρωσε η κυβενρητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη, είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του πρωθυπουργού για 11 παρεμβάσεις και ότι στόχος είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών.

Είπε ακόμα ότι το υπουργικό ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, με τη δέσμευση να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις και τα εναλλακτικά σενάρια για να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή. Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα κατατεθεί για να ψηφιστεί το αργότερο στο τέλος του μήνα.

Πρώτο νομοσχέδιο του έτους θα είναι το παράλληλο πρόγραμμα και το νομοσχέδιο για την εθελούσια αποκάλυψη των καταθέσεων. Η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές, ηθικά, πολιτικά και υλικά για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους, είπε η κα Γεροβασίλη με αφορμή την παραλαβή της λίστας με τις 500.000 συναλλαγές της λίστας Λαγκάρντ.

Στο δεύτερο 10ημερο του Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδεις και πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη πως διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης γενικότερα για τη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν η κυβέρνηση χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργασία για να εφαρμοστεί ο νόμος, είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε