Πολιτική

Γεροβασίλη: Θα διορθώσουμε τις φορολογικές αδικίες

Τη βούληση της κυβέρνησης να διορθώσει τις φορολογικές αδικίες εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον AΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία όσων έπληξε η κρίση. «Έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία, η οποία έχει μέτρα που δε θα θέλαμε να υπάρχουν. Παλέψαμε και καταφέραμε να μην υπάρχουν κάποια εξ αυτών. Έχει όμως και μερικά θετικά σημεία», ανέφερε και παραδέχθηκε ότι «η φοροδοτική ικανότητα πολλών ανθρώπων έχει εξαντληθεί και η κοινωνία βρίσκεται σε δύσκολη θέση».

Όπως επισήμανε τα φορολογικά βάρη πρέπει να πέσουν στους κατέχοντες και στις πλάτες όσων φοροδιαφεύγουν, κάτι που θα αποτυπωθεί στο καινούριο φορολογικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση για τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι κανένα «κόκκινο» δάνειο δεν θα πουληθεί σε ξένα funds, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι στους στόχους της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση με τη λογική «κόβουμε μισθούς – συντάξεις και αυξάνουμε τη φορολογία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
25
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 8