Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Είναι αλήθεια ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στο δημόσιο χάνονται τρείς στον ιδιωτικό τομέα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η κ. Γεροβαλίση ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός κέρδη σε από τη:

– Μη μείωση κύριων συντάξεων
– Την προστασία της πρώτης κατοικίας
– Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά και καμία μείωση μισθών

Στην παρατήρηση ότι μόλις τον τελευταίο καιρό με τρία μεγάλα λουκέτα χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα η κα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.

Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα, είπε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι πρέπει τώρα να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Όταν αυτό γίνει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία.
Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι ΄ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά.
Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.
Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών. Ελαφρύνεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.
Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε, είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε