Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Για 4η φορά η Γεωργία Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για 4η φορά η Γεωργία Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την επόμενη εβδομάδα, μάλλον την ερχόμενη Τρίτη, θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ολοκληρώσει την ακρόασή της η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη σχετικά με την διερεύνηση των καταγγελιών για παραβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης σε δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται υποθέσεις μείζονος και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Η τελευταία ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου και αφορούσε τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου που η εισαγγελέας είχε χειριστεί.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου μετά την σύσκεψη που έκανε με τους Γιάννη Τραγάκη και Ευάγγελο Βενιζέλο αποφάσισαν να θέσουν στην διακριτική ευχέρεια της δικαστικού λειτουργού το εάν θα ήθελε να προσέλθει για τέταρτη φορά στην Επιτροπή για να ολοκληρώσει την κατάθεσή της με δεδομένο ότι δεν είχε προλλάβει να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισαγγελέας δήλωσε πως η ίδια θα ήθελε να προσέλθει σε μια ακόμη συνεδρίαση προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, πράγμα και που αποφασίσθηκε. Κάτι που δείχνει πως και αυτός ο φάκελος με τις υπουργικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνης μάλλον κλείνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε