Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Λίγες ώρες μετά την παραίτηση, διαφημίζει το βιβλίο του!

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ

Λίγες μόνο ώρες μετά την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Οικονομικών, οι εκδότες του Γιάνη Βαρουφάκη έστειλαν ένα δελτίο τύπου, προσφέροντας αποσπάσματα από το ανανεωμένο βιβλίο του, με τίτλο “The Global Minotaur”.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας Zed Books, δηλαδή ο εκδότης του βιβλίου του πρώην (πλέον) υπουργού Οικονομικών, έστειλε ένα e-mail αναφέροντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ίσως “ο πιο… cool, χαρισματικός και πλέον ευφυής υπουργός Οικονομικών όλων των εποχών“.

Όμως δεν έμεινε απλά στην αποθέωση του Γιάνη Βαρουφάκη. Πρότεινε κι ένα… hashtag. Το #MinisterofAwesome.

Σε ελεύθερη μετάφραση “ο υπουργός της τελειότητας”, ή τέλος πάντων κάτι παρεμφερές, με τα social media να παίρνουν… “φωτιά” και τις αντιδράσεις να είναι πολλές, με την αιτιολογία πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καθοριστικό ρόλο στο ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων έχουν φτάσει στο σημερινό σημείο.

“Είναι αστείο αυτό;” είπε ένας χρήστος του twitter, με αρκετούς άλλους να αναφωνούν… “Ω Θεέ μου”.

Ο διευθυντής επικοινωνίας, Jonathan Maunder, δήλωσε στην Wall Street Journal πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη: “Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντρέπομαι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Υπάρχει απλά τεράστιο ενδιαφέρον για τον ίδιο”, συνέχισε και πρόσθεσε πως το e-mail που στάλθηκε ήταν “κάτι απόλυτα συνηθισμένο και λογικό”.

Από τον εκδοτικό οίκο δίνεται η δυνατότητα να δημοσιευτούν κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που φέρει τον τίτλο “The Global Minotaur” (σ.σ. ο Παγκόσμιος Μινώταυρος), με την σημείωση ότι προέβλεψε την κρίση της Ευρωζώνης και το χάος της πλεονεκτικής χρηματοδότησης, αλλά και λύσεις για την οικονομική κρίση.

Από την πλευρά του Γιάνη Βαρουφάκη, ένας εκπρόσωπός του, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, δήλωσε: “Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας του βιβλίου…”.

Πηγή: blogs.wsj.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε