Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδό του στην χώρα λόγω ομιλίας του για το Παλαιστινιακό

Η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στην χώρα, λόγω ομιλίας κατά του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης, την οποία ήταν να κάνει σε συνέδριο για την Παλαιστίνη.

Με ανάρτησή του στα social media ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του και ακόμα δύο ακαδημαϊκών, μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

«Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού» αναφέρει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα «την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως «το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα από το ΠΑΣΟΚ - Χαριλάου Τρικούπη: «Η κυβέρνηση έκανε τις συνταγματικές διαδικασίες «κουρελόχαρτο»
Η αντιπολίτευση υιοθέτησε την στάση που ακολούθησε στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τη ψήφο των βουλευτών στα μνημόνια και μετέπειτα η Ελληνική Λύση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
6
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
8
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 4