Πέμπτη, 30 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδό του στην χώρα λόγω ομιλίας του για το Παλαιστινιακό

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδό του στην χώρα λόγω ομιλίας του για το Παλαιστινιακό

Η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στην χώρα, λόγω ομιλίας κατά του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης, την οποία ήταν να κάνει σε συνέδριο για την Παλαιστίνη.

Με ανάρτησή του στα social media ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του και ακόμα δύο ακαδημαϊκών, μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

«Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού» αναφέρει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα «την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει πως «το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις