Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης – πόθεν έσχες: Καταθέσεις στο εξωτερικό και αύξηση εισοδήματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο πόθεν έσχες του δηλώνει εισόδημα (χρήση 2018) από επιχειρηματικές υπηρεσίες 116.585 ευρώ, επιπλέον 134.448 από μερίσματα και τόκους, ενώ από μισθωτές εργασίες 10.324 ευρώ. Μαζί με την σύζυγό του διατηρούν καταθέσεις σε δύο ελβετικές τράπεζες ύψους περίπου 114.000 και 13.904 ευρώ σε δολάρια και ευρώ αντίστοιχα.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Βαρουφάκη συνδέεται με τις πωλήσεις βιβλίων και τις ομιλίες που έκανε μετά την θητεία του ως υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015 δήλωσε καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες μόλις 15.718 ευρώ. Υψηλότερα ήταν το εισόδημα του από επιχειρηματική δραστηριότητα (78.731 ευρώ) σε μερίσματα και τόκους (51.642 ευρώ) και από “άλλες περιπτώσεις” (28.332 ευρώ). Η σύζυγος του κ. Δανάη Στράτου δήλωσε μόλις 840 ευρώ από ακίνητα. Χαμηλές ήταν και οι καταθέσεις του ζεύγους καθώς ο κ Βαρουφάκης είχε 18.149 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και περίπου 18.000 δολάρια σε τράπεζα της Αμερικής.

Στα ακίνητα μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η πολυτελής εξοχική κατοικία στην Αίγινα κι εκτάσεις στην Αττική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42