Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάνης Βαρουφάκης: Πρωτομαγιά στην πορεία, με γαρύφαλλο και τη Δανάη Στράτου στο πλευρό του [pics]

Γιάνης Βαρουφάκης Πρωτομαγιά

Η προηγούμενη φορά που είχε «κατέβει» σε πορεία για την Πρωτομαγιά ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν το 2015. Τότε, ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της χώρας. Φέτος, τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση είναι η ίδια. Αλλά εκείνος είναι «απέναντί» της.

Με μοβ πουκάμισο, γαρύφαλλο στο πέτο (σχεδόν) και τη σύζυγό του Δανάη Στράτου (είχε κι εκείνη γαρύφαλλο) στο πλευρό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε το παρών στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ήταν επικεφαλής του μπλοκ του νεοσύστατου κόμματος του οποίου ηγείται, του ΜέΡΑ 25. Του κόμματος με το οποίο, όπως έχει δηλώσει, προτίθεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Γιάνης Βαρουφάκης ο διαδηλωτής

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών “φόρεσε” το κόκκινο γαρύφαλλό του, πήρε τη σύζυγό του και κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν. Άλλοτε με τη γροθιά σφιγμένη και υψωμένη, άλλοτε κρατώντας τη Δανάη Στράτου από το χέρι, άλλοτε φωνάζοντας συνθήματα κι άλλοτε κοιτώντας το κινητό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ακολούθησε την πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος (σ.σ. εκεί συγκεντρώθηκαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) έως τη Βουλή και έφτασε ως το τέλος.

Εκείνος, φορούσε μόνο ένα μοβ πουκάμισο. Και το γαρύφαλλο φυσικά. Κι εκείνη ένα λευκό μπλουζάκι και πολύχρωμο μπλουζάκι και δύσκολα αποχωρίστηκε τα γυαλιά ηλίου της. Η ζέστη, άλλωστε και μάλιστα στο κέντρο, είναι αφόρητη για την εποχή. Μόλις ξεκίνησε ο Μάιος άλλωστε και πολλοί ήταν εκείνοι που αντί για την πορεία προτίμησαν την παραλία… Όχι όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις