Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης:«Την ώρα που ο τόπος καίγεται το 5ο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιτότητα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτείται το επόμενο έτος για να καταφέρει η χώρα μας να πάει το πρωτογενές πλεόνασμα από -7,2% φέτος στο 0,3% το 2022 σύμφωνα με δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Την ώρα που ο τόπος καίγεται το 5ο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ: Η τρόικα απαίτησε μέσω Ρέγκλινγκ ένα πρωτογενές έλλειμμα 0,3% για το 2022. Συνολική λιτότητα (περικοπές & νέοι φόροι) = 15 δισ.! (Τόση λιτότητα χρειάζεται για να πάει το πρωτογενές από -7,2% φέτος στο 0,3% το 2022)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο IISS Manama Dialogue: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να συνεχίσουμε την πορεία μας» – «Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τις διεκδικήσεις Άγκυρας και Τρίπολης, αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας Ευρώπης - Κόλπου και ζήτησε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων πολεμικών πλοίων και στην ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή τους
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»