Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης:«Την ώρα που ο τόπος καίγεται το 5ο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ»

Λιτότητα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτείται το επόμενο έτος για να καταφέρει η χώρα μας να πάει το πρωτογενές πλεόνασμα από -7,2% φέτος στο 0,3% το 2022 σύμφωνα με δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Την ώρα που ο τόπος καίγεται το 5ο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ: Η τρόικα απαίτησε μέσω Ρέγκλινγκ ένα πρωτογενές έλλειμμα 0,3% για το 2022. Συνολική λιτότητα (περικοπές & νέοι φόροι) = 15 δισ.! (Τόση λιτότητα χρειάζεται για να πάει το πρωτογενές από -7,2% φέτος στο 0,3% το 2022)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη