Πολιτική

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πλεόνασμα και έργα αφήνει πίσω της η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν, με την ολοκλήρωση των δράσεων και εκδηλώσεων που συντόνισε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, να παραδοθεί επισήμως στον Πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 αυτές επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022. Αντικείμενό τους είναι η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική προστασία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην Πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο της Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης