Πολιτική

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πλεόνασμα και έργα αφήνει πίσω της η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν, με την ολοκλήρωση των δράσεων και εκδηλώσεων που συντόνισε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, να παραδοθεί επισήμως στον Πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 αυτές επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022. Αντικείμενό τους είναι η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική προστασία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην Πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο της Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού κατά Αλέξη Τσίπρα: Είναι ξαναζεσταμένο φαΐ, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε
Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ίδρυση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μίλησε για Τέμπη, Δικαιοσύνη, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό αλλά και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματός της
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Παναμά – Μάριος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Νίκος Τσάκος στο γεύμα στο Προεδρικό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, στο οποίο έδωσαν το παρών μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και παράγοντες της ναυτιλίας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρόεδρο του Παναμά