Πολιτική

Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν ο Γιάννης Λαγός, μετά και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη κοντά στο σπίτι του.

Τη σύλληψή του επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Λαγός προσπαθούσε να φύγει από το Βέλγιο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Λαγός συνελήφθη από την Βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του συγκεκριμένου εντάλματος σύλληψης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του.

Ο Λαγός έχει δικαίωμα να προβάλλει και ο ίδιος αντιρρήσεις για την σύλληψή του. Αν προσφύγει κατά του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης τότε η διαδικασία έκδοσης μπορεί να πάρει και 2 με 3 μήνες.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

Η ανάρτηση στο twitter 

Ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής έκανε ανάρτηση στο twitter μέσα από περιπολικό.

https://twitter.com/IoannisLagos3/status/1386991901207932928?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η επίσκεψη Μητσοτάκη και Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» και η υπογραφή της νέας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας
«Αν η Τουρκία απειλήσει την Ελλάδα, να ξέρετε ότι θα είμαστε εδώ» ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος χθες στην πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα
Εμανουέλ Μακρόν
Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας
«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Εμανουέλ Μακρόν