Πολιτική

Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν ο Γιάννης Λαγός, μετά και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη κοντά στο σπίτι του.

Τη σύλληψή του επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Λαγός προσπαθούσε να φύγει από το Βέλγιο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Λαγός συνελήφθη από την Βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του συγκεκριμένου εντάλματος σύλληψης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του.

Ο Λαγός έχει δικαίωμα να προβάλλει και ο ίδιος αντιρρήσεις για την σύλληψή του. Αν προσφύγει κατά του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης τότε η διαδικασία έκδοσης μπορεί να πάρει και 2 με 3 μήνες.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

Η ανάρτηση στο twitter 

Ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής έκανε ανάρτηση στο twitter μέσα από περιπολικό.

https://twitter.com/IoannisLagos3/status/1386991901207932928?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Γεροντόπουλος: «Θα προτείνω στον Σαμαρά να στείλει λουλούδια στον Μητσοτάκη, διότι του κάνει τζάμπα διαφήμιση»
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού - «Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να ηγηθεί άλλο αυτής της χώρας»
Άκης Γεροντόπουλος και Αντώνης Σαμαράς 6
Η ΝΔ αφήνει ανοιχτή την πόρτα για συνεργασίες μετά τις εκλογές – «Μάχη» για τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του 2023 και τη δεξαμενή Τσίπρα – Ανδρουλάκη
«Προτιμούμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε κλείσει την πόρτα στις συμμαχίες», το μήνυμα του Κωστή Χατζηδάκη - «Τσίπρας και Ανδρουλάκης βλάπτουν την αξιοπιστία τους»
Ανδρουλάκης, Τσίπρας, Μητσοτάκης
36
Σε ρυθμούς ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ: Μετά την Κρήτη, πρόσω ολοταχώς για Θεσσαλονίκη
Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι αρμόδιοι τομεάρχες Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Πάρις Κουκουλόπουλος και Γιώργος Νικητιάδης, θα έχουν συνάντηση με φορείς στη Θεσσαλονίκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης