Πολιτική

Γιάννης Λοβέρδος από το Σίδνεϊ: «Η Ελλάδα του σήμερα είναι σταθερή, ασφαλής και ανοιχτή στις επενδύσεις»

Ισχυρό μήνυμα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Λοβέρδο στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Αυστραλία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, χθες (09/10/25), στο Business Sydney, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος απηύθυνε λόγο σε περισσότερους από 100 Ελληνο-αυστραλούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους του οικονομικού και κοινωνικού βίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία, ο κ. Λοβέρδος μίλησε για τη βαθιά και διαχρονική σχέση των ομογενών με την πατρίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν ξεχνά τα παιδιά της όπου κι αν βρίσκονται». Παράλληλα, παρουσίασε το νέο πρόσωπο της χώρας, μιας Ελλάδας σύγχρονης, δυναμικής, σταθερής και ασφαλούς για επενδύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας ότι η ισχυρή πορεία της ελληνικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη των αγορών αποτελούν αποτέλεσμα σταθερής πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης. «Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και προσφέρει σήμερα ένα περιβάλλον προβλέψιμο, αξιόπιστο και φιλικό προς την επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

loverdos australia

Ο Υφυπουργός στάθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Πολιτείας για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με τον απόδημο Ελληνισμό: την κατάργηση κάθε περιορισμού για τη συμμετοχή των ομογενών στις εκλογές, την απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας, την ενίσχυση των προξενικών αρχών και την προώθηση της ελληνομάθειας.

loverdos australia

Η εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο συμμετοχής και ουσιαστικό διάλογο, αποτέλεσε μια ακόμη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ελληνο-αυστραλιανή κοινότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Βιομηχανικών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της Νέας Νότιας Ουαλίας, κ. Sophie Cotsis, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ κ. Γεώργιος Σκέμπερης. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας και κ. Δημήτριος Κάρναβος.

loverdos australia

Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε θερμά τον Executive Director του Business Sydney, κ. Paul Nicolaou, για τη φιλοξενία, καθώς και τη Δρ Πατρίσια Κορομβόκη για τον άψογο συντονισμό της συζήτησης.

loverdos australia

Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή των επιδραστικών Ελληνο-αυστραλών επιχειρηματιών επιβεβαίωσαν, για μια ακόμη φορά, το βαθύ ενδιαφέρον και τη διαρκή σύνδεσή τους με την Ελλάδα — μια σχέση που, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, «δεν είναι μόνο συναισθηματική, αλλά και δημιουργική, επενδυτική και προοπτική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
8
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 28
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 74
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη