Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες

Γιάννης Οικονόμου

Στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της χώρας μας για τον κορονοϊό μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Χαρακτήρισε έκτακτο το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες Έλληνες. «Είναι έκτακτο μέτρο για την περίοδο των γιορτών, ο χαρακτήρας του είναι προσωρινός, αναφορικά με όσους έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες», είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Προσέθεσε, πως, η ισχύς του μέτρου θα διαρκέσει για την περίοδο των εορτών και ελήφθη, προκειμένου να καθυστερήσει η εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης Ο και να κερδίσουμε χρόνο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περίπου 170.000 ραντεβού για την α’ δόση.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι επόμενες δόσεις αναμένονται  στις αρχές του χρόνου οπότε θα ανοίξουν νέα ραντεβού. 

Ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κατά τις σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος η πανδημία, η μετάλλαξη «Ο», ο εμβολιασμός, η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, η κατάσταση στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό με αφορμή τις εξελίξεις στη Λευκορωσία. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως θα γίνει και μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το νέο στρατηγικό δόγμα της ΕΕ με βάση το έγγραφο του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις