Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στο Κιλκίς στην περιοχή Πευκοδάσος
Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας – Δεν είναι ώρα για δισταγμούς

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο του καθενός», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. Οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά, τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «μέσα στο δεδομένο διεθνές περιβάλλον και γνωρίζοντας την ελληνική πολιτική ιστορία και την πολιτική μας κουλτούρα, είναι αυτονόητο ότι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις».

Και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει: «Δεν είναι καιρός για δισταγμούς, κωλυσιεργίες και μικροκομματικές στρατηγικές. Διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά για να προχωρήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί θέλουν».

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο του καθενός. Κυβέρνηση που να μην είναι έρμαιο στις ψευδαισθήσεις μεγαλείου και δύναμης ανεύθυνων πολιτικών» αναφέρει.

Ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι οι καλές στιγμές τις τριετίας είναι η δραστική μείωση της ανεργίας και η αύξηση του βασικού μισθού, η μείωση των φόρων, το πρόγραμμα προστασίας της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από τις συνέπειες των επάλληλων κρίσεων, η διαχείριση της εισβολής στον Έβρο, η αναγέννηση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, η οποία άλλαξε το επίπεδο της διεθνούς παρουσίας της χώρας.

Επίσης υπογραμμίζει ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότεροι φόροι και καλύτερη δημόσια παιδεία. «Να φέρουμε το εισόδημα του Έλληνα και την αγοραστική του δύναμη στο επίπεδο των πλέον ανθηρών ευρωπαϊκών χωρών» συμπληρώνει.

Γιάννης Οικονόμου για ελληνοτουρκικά και ΝΑΤΟ

Για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Οικονόμου αφού σημειώνει ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει την ένταση, χρησιμοποιώντας έωλους και ανιστόρητους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη διεθνή νομιμότητα, τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, τονίζει: «η Ελλάδα, με μια σώφρονα και αποτελεσματική πολιτική, έχει κατορθώσει να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει τις παραδοσιακές της συμμαχίες, να συνάψει νέες, να ενισχύσει αποφασιστικά την αποτρεπτική της ικανότητα, να καταστήσει σαφή τα δίκαιά μας και την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή fora. Οι θέσεις μας μάλιστα τυγχάνουν καθολικής αποδοχής».

«Η συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, η οποία δρομολογεί τη διαδικασία για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο NATO, συνιστά ουσιαστικά μια αναδίπλωση της Τουρκίας και δεν θίγει με οποιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας, ούτε μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας» προσθέτει.

Τέλος μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει «όποιος θέλει σοβαρότητα, σταθερότητα, θεσμική προσήλωση, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, κοινωνική μέριμνα, αξιοπιστία, σιγουριά, σεβασμό σε αξίες και ιδανικά, ξέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα τού τα εξασφαλίσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αξιοποίηση Ακινήτων ΕΔ και Σύσταση αρμόδιου Ταμείου και Φορέα» – Τι αλλαγές φέρνει
Κατατέθηκε χθες Παρασκευή (18.07.2025) στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) που αφορά την αξιοποίηση Ακινήτων...
Στρατιώτης - ΓΕΣ
Παύλος Μαρινάκης για τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 2015: Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος διαπραγματευτής και έπαιξε τη χώρα στα ζάρια
«Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος διαπραγματευτής και υπέγραψε ότι του έθεσαν οι δανειστές με το τρίτο μνημόνιο και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 99 χρόνια»
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 3
Ο Ευάγγελος Αντώναρος καλεί Καραμανλή, Σαμαρά, Παπανδρέου και Τσίπρα να ζητήσουν την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
«Η λύση είναι μία: Απαλλαγή από αυτή την κυβέρνηση της λοβιτουρας της συγκάλυψης και του ψεύδους» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Αντώναρος 11
Στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 2015 - Οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα και το «μάζεψε τους υπουργούς σου» του Μεϊμαράκη
Στις 110 σελίδες των πρακτικών αποτυπώνεται το κλίμα της αγωνίας, τα πολιτικά διλήμματα για τη δραματική διαπραγμάτευση, οι εντάσεις και οι αποφάσεις που τελικά καθόρισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
Το ιστορικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 2015 32
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20