Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Είμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

Γιάννης Οικονόμου

Κοντά στην άρση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η Ελλάδα σύμφωνα με είπε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ».

Παράλληλα υπενθύμισες πως βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας με την δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται.

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η άφιξη των Rafale συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ιστορική» ανέφερε και υπογράμμισε πως τα Rafale θα μπούν στον στόλο της ελληνικής αεροπορίας και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

«Η στρατηγική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί μια σαφή πολιτική προτεραιότητα και επιλογή της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναβαθμίζει γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τη χώρα», τόνισε.

Αναφορικά με το σποτ για την απόκτηση των Rafale και τα σχόλια που ακολούθησαν καθώς έφερε την υπογραφή της κομματικής σφραγίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλέστεροι, υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό που συνέβη στη χώρα μας. «Είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την δουν όλοι» είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε πως αν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό.

«Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας» είπε και τόνισε πως «Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή».

«Αυτή την εθνική επιλογή δεν την συμμερίζονται όλοι… Ο ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε αποτελεί την εξαίρεση αυτής της επιλογής» ανέφερε επιπλέον αιτιολογώντας τα λεγόμενα του με βάση το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας στον προυπολογισμό.

«Δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία, αναρωτιέμαι εάν θα ψηφίσει την ελληνοαμερικανική συμφωνία..» είπε προσθέτοντας πως μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και κάποιες μικρόψυχες αντιδράσεις που αυτή τη μέρα θα μπορούσαν να λείπουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις