Τρίτη, 25 Ιουν.
31oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου για fuel pass: Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για επέκταση της επιδότησης

Γιάννης Οικονόμου για fuel pass: Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για επέκταση της επιδότησης

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και την επέκταση του fuel pass

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως θα υπάρξει επέκταση του fuel pass και μετά την 30η Ιουνίου, ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός του μήνα. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Πάντως, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».

«Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας»

Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι «είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία και το γνωρίζουν άπαντες αυτό, ακόμα κι αυτοί που φωνάζουν».

 

Όπως είπε, χωρίς πανικό και χωρίς να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στον επιχειρησιακό τομέα, δεδομένου ότι η Τουρκία επιμένει σε μια ρητορική που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί η Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι πάντα σε εγρήγορση.

«Οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε τα αντανακλαστικά μας ενεργοποιημένα είτε αυτά αφορούν στην απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στο διπλωματικό πεδίο είτε στο πεδίο, χωρίς πανικό και να προκαλούμε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου παραδέχτηκε ότι πλέον έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι δίαυλοι και τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, καθώς υπήρχε μια καθολική αλλαγή της Άγκυρας μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπάιντεν.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια πλειοδοσία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας σαν να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον, με πρώτο τον πρόεδρο Ερντογάν και από κάτω όλους τους υπόλοιπους, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έναντι της χώρας, με προκλητικές απειλές, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και με ανιστόρητες αξιώσεις. Και αυτό το αντιμετωπίζουμε πολύ ουσιαστικά και ρεαλιστικά. Και όσο πιο ουσιαστικά το αντιμετωπίζουμε τόσο περισσότερο εξοργίζεται η απέναντι πλευρά», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση ενός τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο τέλος του μήνα, υπογράμμισε ότι η εξωτερική πολιτική δε γίνεται με γινάτι και πείσματα.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές, σταθερές και ανυποχώρητες σε ό,τι αφορά στην εθνική μας κυριαρχία και από εκεί και πέρα αυτοί που έχουν αλλάξει ρότα, εκείνοι είναι που πρέπει να αναλογιστούν τι λάθος έχουν κάνει και σε τι αδιέξοδο οδηγούνται σε ένα ακόμα μέτωπο της εξωτερικής τους πολιτικής», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις