Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου για ρεύμα: Από τον Ιούλιο έως και 90% μικρότερες αυξήσεις για όλους

Για μια μεγάλη παρέμβαση σε πολλά επίπεδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αποφορτιστούν οι πολίτες από τα έξοδα των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος.

«Η παρέμβαση που κάναμε είναι σε πολλά επίπεδα, από το ότι επιστρέφει χρήματα στους καταναλωτές, μέχρι να γίνεται μια παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική τιμή και να οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις των αυξήσεων που έχουμε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, οριζόντια για όλους», είπε στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Οικονόμου, για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου: «από τον Ιούλιο και μετά, με την παρέμβασή μας, αποσυνδέουμε την τιμή του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αεριού. Το αποτέλεσμα είναι 70 – 90% μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με αυτές που πληρώναμε πριν την εφαρμογή των μέτρων, με το σημαντικό να είναι ότι μιλάμε οριζόντια, για όλους τους καταναλωτές είτε είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις, είτε αγρότες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι με τα ληφθέντα μέτρα η κυβέρνηση «εκλογικεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και περιορίζει το ποσοστό των ανατιμήσεων αναστέλλοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα μέτρα αφορούν τον Ιούλιο και μετά, για μεγάλο χρονικό ορίζοντα και για όλους τους καταναλωτές».

Άλλωστε, η προσπάθεια που γίνεται είναι για την αποφόρτιση της κατάστασης με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν οι πολίτες για τους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και για «διορθωθεί η αδικία», όπως είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσαν σήμερα Παρασκευή (6.5.2022) οι αρμόδιοι υπουργοί.

Οι προβλέψεις για Μάιο και Ιούνιο

«Για τον Μάιο και τον Ιούνιο, από τις 300 κιλοβατώρες και πάνω θα έχουμε οριζόντια 50% επιδότηση της αύξησης και για την κύρια κατοικία, 80% για μεγάλες επιχειρήσεις και 60% για τις μικρότερες», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση με το μέτρο των αναδρομικών επιστροφών, «αποκαθιστά μια αδικία όπου οι μεγαλύτερες καταναλώσεις είχαν υπέρμετρες αυξήσεις. Σε αυτούς τους καταναλωτές θα δοθεί αναδρομικά πίσω το 60% της επιβάρυνσης που είχαν».

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, που αφορά καταναλώσεις για 300 κιλοβατώρες και πάνω, θα υπαχθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον κ. Οικονόμου να επισημαίνει ότι «θα δουν οι επιχειρηματίες σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «κανείς δεν βρίσκεται εκτός της περιμέτρου των μέτρων της κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Ο Μαρινάκης εξήγησε το ασυμβίβαστο: Όσο διάστημα κάποιος θα είναι υπουργός δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής - Θα επανέρχεται σε περίπτωση ανασχηματισμού
Πως σκέφτεται το ασυμβίβαστο η κυβέρνηση μετά την πρόταση του πρωθυπουργού - Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Κώστα Καραμανλή
θέσεις υπουργών
Ανανεώθηκε πριν 44 λεπτά
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας
Είναι σημείο καμπής - μία νέα αφετηρία μάχης με το «Βαθύ Κράτος» - Η ΝΔ γίνεται δύναμη ρήξης με τα κακώς κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει υποκριτές όσους «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι τα ρουσφέτια στον τόπο ξεκίνησαν το 2019
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας 263