Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου για ρεύμα: Από τον Ιούλιο έως και 90% μικρότερες αυξήσεις για όλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για μια μεγάλη παρέμβαση σε πολλά επίπεδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αποφορτιστούν οι πολίτες από τα έξοδα των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος.

«Η παρέμβαση που κάναμε είναι σε πολλά επίπεδα, από το ότι επιστρέφει χρήματα στους καταναλωτές, μέχρι να γίνεται μια παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική τιμή και να οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις των αυξήσεων που έχουμε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, οριζόντια για όλους», είπε στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Οικονόμου, για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου: «από τον Ιούλιο και μετά, με την παρέμβασή μας, αποσυνδέουμε την τιμή του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αεριού. Το αποτέλεσμα είναι 70 – 90% μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με αυτές που πληρώναμε πριν την εφαρμογή των μέτρων, με το σημαντικό να είναι ότι μιλάμε οριζόντια, για όλους τους καταναλωτές είτε είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις, είτε αγρότες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι με τα ληφθέντα μέτρα η κυβέρνηση «εκλογικεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και περιορίζει το ποσοστό των ανατιμήσεων αναστέλλοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα μέτρα αφορούν τον Ιούλιο και μετά, για μεγάλο χρονικό ορίζοντα και για όλους τους καταναλωτές».

Άλλωστε, η προσπάθεια που γίνεται είναι για την αποφόρτιση της κατάστασης με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν οι πολίτες για τους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και για «διορθωθεί η αδικία», όπως είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσαν σήμερα Παρασκευή (6.5.2022) οι αρμόδιοι υπουργοί.

Οι προβλέψεις για Μάιο και Ιούνιο

«Για τον Μάιο και τον Ιούνιο, από τις 300 κιλοβατώρες και πάνω θα έχουμε οριζόντια 50% επιδότηση της αύξησης και για την κύρια κατοικία, 80% για μεγάλες επιχειρήσεις και 60% για τις μικρότερες», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση με το μέτρο των αναδρομικών επιστροφών, «αποκαθιστά μια αδικία όπου οι μεγαλύτερες καταναλώσεις είχαν υπέρμετρες αυξήσεις. Σε αυτούς τους καταναλωτές θα δοθεί αναδρομικά πίσω το 60% της επιβάρυνσης που είχαν».

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, που αφορά καταναλώσεις για 300 κιλοβατώρες και πάνω, θα υπαχθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον κ. Οικονόμου να επισημαίνει ότι «θα δουν οι επιχειρηματίες σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «κανείς δεν βρίσκεται εκτός της περιμέτρου των μέτρων της κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον Άρειο Πάγο η Μαρία Καρυστιανού για την ίδρυση του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Μετά την πρώτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το επιτελείο της προχωρά σε νέο κύκλο παρεμβάσεων και δημόσιων εμφανίσεων, με στόχο να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του κόμματος
Στον Άρειο Πάγο η Μαρίας Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 31 λεπτά
34
ΠΑΣΟΚ: Προσωποπαγή τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού – Μόνη εναλλακτική στη ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα στελέχη του νέου κόμματος, τότε θα φανεί ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα», λένε, προεξοφλώντας ότι τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου τα νέα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού: Οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς
«Καθαρή εντολή» στη ΝΔ για την οικονομική σταθερότητα στη χώρα το πρόταγμα - Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο
Μέγαρο Μαξίμου
Το κόμμα Τσίπρα αποκαλύπτεται στο Θησείο: Η στρογγυλή σκηνή, ο Κραουνάκης και όσα θα πει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι θα περιέχει η ιδρυτική διακήρυξη και σε ποιους θα απευθυνθεί ο Αλέξης Τσίπρας - Η Διακήρυξη του κόμματος θα αποτελεί και έναν σχολιασμό της κατάστασης στη χώρα
O Αλέξης Τσίπρας 86
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια» – Τι είπε για Τσίπρα, Καρυστιανού
«Ο Τσίπρας δεν επέλεξε τον Ινιέστα και τον Τσάβι και πολιτεύτηκε με Πολάκη - Κωνσταντοπούλου» σχολιάζει με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης