Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η τιμή ρεύματος θα μειωθεί δραστικά – Τυχόν υπερκέρδη θα επιστραφούν στον κόσμο

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία αναμένεται να πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1