Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται και η υποχρεωτικότητα των ανεμβολίαστων εργαζόμενων να κάνουν τεστ, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα ισχύουν από τον Σεπτέμβριο μίλησε το πρωί της Τρίτης (24.08.2021) στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και αποκάλυψε ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και απαιτείται να κάνουν τεστ, θα το πληρώνουν περίπου 10 ευρώ.

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εξαντληθεί σε έναν αέναο διάλογο. «Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης.
Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό», είπε. Και στο ερώτημα πόσο θα κοστίζει το rapid test που θα πληρώνουν οι πολίτες που έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τιμή. «Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. «Είμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει».

  

Όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για την ώρα, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη κατηγορία που θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά. «Δεν υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλήθηκε δε να σχολιάσει το ποσοστό των εμβολιασμών, το οποίο βρίσκεται λίγο παραπάνω από το 50%. «Σε μία σημαντική μερίδα πολιτών μας υπάρχει η αντίληψη να αντιστέκεται στο εμβόλιο. Να δεχτώ ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια πειθούς και ενεργοποίησης. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί κανένας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τον καθένα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ήταν ένα κίνητρο και μία ανάσα δυνατότητας σε μία γενιά που βίωσε σε μεγάλη ένταση τους περιορισμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 2
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2