Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται και η υποχρεωτικότητα των ανεμβολίαστων εργαζόμενων να κάνουν τεστ, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα ισχύουν από τον Σεπτέμβριο μίλησε το πρωί της Τρίτης (24.08.2021) στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και αποκάλυψε ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και απαιτείται να κάνουν τεστ, θα το πληρώνουν περίπου 10 ευρώ.

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εξαντληθεί σε έναν αέναο διάλογο. «Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης.
Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό», είπε. Και στο ερώτημα πόσο θα κοστίζει το rapid test που θα πληρώνουν οι πολίτες που έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τιμή. «Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. «Είμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει».

  

Όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για την ώρα, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη κατηγορία που θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά. «Δεν υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλήθηκε δε να σχολιάσει το ποσοστό των εμβολιασμών, το οποίο βρίσκεται λίγο παραπάνω από το 50%. «Σε μία σημαντική μερίδα πολιτών μας υπάρχει η αντίληψη να αντιστέκεται στο εμβόλιο. Να δεχτώ ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια πειθούς και ενεργοποίησης. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί κανένας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τον καθένα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ήταν ένα κίνητρο και μία ανάσα δυνατότητας σε μία γενιά που βίωσε σε μεγάλη ένταση τους περιορισμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση διαψεύδει τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ: «Μόνο το γραφείο μου είναι στη Χαριλάου Τρικούπη»
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποσυνδέει την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη από ενδεχόμενη μετακίνησή της, μιλά για «δύσκολη πολιτική απόφαση» και δηλώνει ότι παραμένει στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Μυρτώ Κοροβέση
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
19
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15