Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Με τα σημερινά δεδομένα αποκλείεται να υπάρξει lockdown

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απέκλεισε και πάλι κάθε ενδεχόμενο lockdown με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της προημερησίας συζήτησης στην Βουλή τόνισε πως το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα πρέπει να το βλέπουμε σε σχέση με την αποδοτικότητα.

Χαρακτηριστικά σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει στη υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες όπως τα Σώματα Ασφαλείας ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε το τι απέδωσε η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς.

Υπό αυτή την σκοπιά πάρα το γεγονός ότι στους υγειονομικούς δεν αμφέβαλε κανείς ότι έπρεπε να επιβληθεί, η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν απέδωσε σε εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Υπάρχει κόσμος παρατήρησε ο κ. Οικονόμου που επιμένει να είναι χωρίς μισθό δύο και δυόμισι μήνες και δεν εμβολιάζεται. Τόνισε επίσης πως σε καμία χώρα δεν έχει υπάρξει υποχρεωτικότητα σε άλλες κατηγορίες πλην υγειονομικών.

Σχετικά με τα μέτρα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι αυτά έχουν ως στόχο να πιέσουν τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και το σύστημα Υγείας που είναι σε πίεση. Kαι υπό τα σημερινά δεδομένα απέκλεισε να υπάρχει κάποιο lockdοwn.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του ΕΣΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχει αμφίβολα πίεση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. «Ήδη ζητάμε κρεβάτια και ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα που ανταποκρίνεται στα αιτήματά. Στους γιατρούς προσχωρήσαμε σε επιτάξεις επειδή δεν υπήρχε προσφορά σε αντίθεση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Για το θέμα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι το παρακολουθούμε χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμιξης. Χωρίς αμφιβολία, οι εκλογές έχουν φέρει το Κίνημα Αλλαγής πιο κοντά στην προσοχή του κόσμου, από ότι ήταν προηγουμένως είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: Το παρακολουθούμε, γιατί αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, γιατί λέγονται και γράφονται διάφορα, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές έτσι συνήθως θα ακουστούν, χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμιξης ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.

Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες τέτοιες. Τη σημασία που πρέπει να τους αποδίδει και με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες που απευθύνονται στην κοινωνία, στον κόσμο. Είναι σημαντικό να ανοίγονται τα κόμματα στην κοινωνία, στις διαδικασίες ανάδειξης των κορυφαίων του οργάνων. Εκτός από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν το κάνουν και άλλα κόμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 256
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118