Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και στη λάσπη

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και στη λάσπη

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης πυροδότησε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην συκοφαντία.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης χαρακτηρίζεται εξαρχής από απόλυτη διαφάνεια, καθώς το σύνολο των σχετικών αποφάσεων δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες και τη Βουλή.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται σε απόλυτη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα εξαιρετικά αυστηρό και απαιτητικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου, το οποίο διαθέτει πρόσθετες δικλείδες διαφάνειας και διασφαλίσεις, πλέον των ήδη εφαρμοζόμενων στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ τελικός ελεγκτής στη διαχείριση των πόρων παραμένει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από ευρωπαϊκής πλευράς, και το Ελεγκτικό Συνέδριο από πλευράς εθνικής νομοθεσίας.

Αντί λοιπόν για κυνήγι μαγισσών θα ήταν καλύτερο για την ελληνική κοινωνία να μας ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αναλυτικό του σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και τη λάσπη, ενώ η Κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη.”, είναι η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονομου, στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ:«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει διαφάνεια στο Ταμείο Ανάκαμψης για να το μοιράσει χωρίς να λογοδοτεί»

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δεχτεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έλεγχο του Ταμείου Ανάκαμψης, γιατί θέλει να το μοιράσει στη ζούλα, χωρίς να λογοδοτεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της απόρριψης της πρότασής του για τον έλεγχο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Δηλαδή αυτό που κάνει δύο χρόνια τώρα ροκανίζοντας 7,5 δις σε απευθείας αναθέσεις, πάει να το κάνει και με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου, που είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας. Θα είναι το μεγάλο του ρεσάλτο, για να ξεπληρώσει ό,τι χρωστάει σε πολιτική υποστήριξη και προκαταβολικά ρουσφέτια.

Παράλληλα η απορρόφηση των μέχρι σήμερα κονδυλίων δεν έχει πιάσει ούτε το μισό των στόχων που είχε θέσει η ίδια η κυβέρνηση. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη. Αυτή την κρίσιμη ώρα, το ζήτημα είναι ένα: η Ελλάδα δεν πρέπει να βυθιστεί ξανά σε κρίση για να εισπράττουν οι κολλητοί της οικογένειας Μητσοτάκη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις