Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Πιο ασφαλείς οι μαθητές μέσα στις τάξεις παρά έξω από αυτές

Γιάννης Οικονόμου

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και μετά από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, όπως άλλωστε ήταν και η βούληση της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Επίσης διαβεβαίωσε πως έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια των τεστ τα οποία θα πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας αλλά χωρίς lockdown τα παιδιά θα είναι πιο προστατευμένα μέσα στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον, παρά έξω από αυτό.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με την απόφαση της

κυβέρνησης να μη συνταγογραφεί τα μοριακά τέστ, είπε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που προσφέρει στους πολίτες της τόσο εκτεταμένες υπηρεσίες τέστινγκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί περίπου 300 εκ. ευρώ για δωρεάν self test στους πολίτες κι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 8 εκ. τέστ δωρεάν, μοριακά ή rapid.

Τέλος ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν μόνο του από την πρώτη στιγμή της κρίσης, είτε υγειονομικά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στηρίζοντας και όσες επιχειρήσεις πλήττονται από τα τελευταία μέτρα κατά του κορονοϊού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις