Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γιάννης Πλακιωτάκης: Αυξημένες κατά 50% οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2020

Γιάννης Πλακιωτάκης: Αυξημένες κατά 50% οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2020

Κατά 50% είναι αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το «θερμό» καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020 υπάρχει πίεση και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε σχέση με το 2021 η πίεση είναι τριπλάσια, όπως είπε. «Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά» δήλωσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε πως «τα στελέχη του λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις. ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως τα στελέχη του λιμενικού απαντούν πάντα με ψυχραιμία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις