Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης στο Live News: Δεν θα παρασυρθούμε στα παιχνίδια της Τουρκίας

 Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Τουρκία που έχει περάσει τις προκλήσεις της σε άλλα επίπεδα. «Η Ελλάδα αντιδρά πάντα με σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και με αφορμή την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από ακταιωρό της Τουρκίας ανοιχτά της Σάμου, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σημείωσε:

«Έχουμε σχεδόν τριπλάσια περαστικά σε σχέση με το 2021 και αν αθροίσουμε το ‘20 και το ’21, θα μας δώσει σχεδόν το 2022. Έχουμε αυξημένη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκική ακτοφυλακή σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ίσως προσπάθησε να δημιουργήσει και επεισόδιο. Ήταν αυτή που πρώτη επέδειξε όπλα.

»Από την άλλη, η ελληνική πλευρά πάντοτε αντιδρά με σύνεση, ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα. Δε θα παρασυρθούμε σε καμία περίπτωση και δε θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, το περιστατικό συνέβη εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν υπήρξε πυροβολισμός, ενώ ενήμερη είναι και η FRONTEX η οποία βρισκόταν στο σημείο.

«Το λιμενικό σώμα έχει εμπειρία σε τέτοια περιστατικά. Πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίζουμε να προστεθούμε τα θαλάσσια σύνορά μας και τα σύνορα της ΕΕ».

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Συνενοχή η ανοχή της Τουρκίας»

«Η ανοχή της Τουρκίας στην δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών συνιστά συμμετοχή της», είπε ο κ. Πλακιωτάκης για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

«Ενισχύουμε επιχειρησιακά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατευτούμε τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να τηρήσει της δέσμευσες της».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Μαξίμου με τους αγρότες: Σκληρή στάση σε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας και μήνυμα στον Καραμανλή με αναφορές στο «πακέτο Χατζηγάκη»
«Να δούμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών περιορισμών τι θα κάνουμε. Αλλά δεν πρόκειται να ξανακάνουμε το λάθος που κάναμε σε άλλες εποχές»
Αγρότες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Κώστας Μπακογιάννης: Τα δημοτικά τέλη του δήμου Αθηναίων μπορούν να μειωθούν κατά 5%
Η δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά» επισημαίνει ότι συγκεκριμένες εξοικονομήσεις είναι δυνατό να οδηγήσουν σε μία σημαντική ελάφρυνση των δημοτών που θα ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια ευρώ
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης