Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης στο Live News: Δεν θα παρασυρθούμε στα παιχνίδια της Τουρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Τουρκία που έχει περάσει τις προκλήσεις της σε άλλα επίπεδα. «Η Ελλάδα αντιδρά πάντα με σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και με αφορμή την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από ακταιωρό της Τουρκίας ανοιχτά της Σάμου, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σημείωσε:

«Έχουμε σχεδόν τριπλάσια περαστικά σε σχέση με το 2021 και αν αθροίσουμε το ‘20 και το ’21, θα μας δώσει σχεδόν το 2022. Έχουμε αυξημένη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκική ακτοφυλακή σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ίσως προσπάθησε να δημιουργήσει και επεισόδιο. Ήταν αυτή που πρώτη επέδειξε όπλα.

»Από την άλλη, η ελληνική πλευρά πάντοτε αντιδρά με σύνεση, ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα. Δε θα παρασυρθούμε σε καμία περίπτωση και δε θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, το περιστατικό συνέβη εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν υπήρξε πυροβολισμός, ενώ ενήμερη είναι και η FRONTEX η οποία βρισκόταν στο σημείο.

«Το λιμενικό σώμα έχει εμπειρία σε τέτοια περιστατικά. Πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίζουμε να προστεθούμε τα θαλάσσια σύνορά μας και τα σύνορα της ΕΕ».

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Συνενοχή η ανοχή της Τουρκίας»

«Η ανοχή της Τουρκίας στην δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών συνιστά συμμετοχή της», είπε ο κ. Πλακιωτάκης για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

«Ενισχύουμε επιχειρησιακά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατευτούμε τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να τηρήσει της δέσμευσες της».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Συμπορευόμαστε με την πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα»
«Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει πράξει επιτυχημένα στο παρελθόν. Είναι ανάγκη να τον υποστηρίξουμε για να το επαναλάβει και πάλι, για να μείνει ζωντανή η μεγάλη αυτή "Υπόθεση"»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας 22
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 78
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 13