Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης στο Live News: Δεν θα παρασυρθούμε στα παιχνίδια της Τουρκίας

 Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Τουρκία που έχει περάσει τις προκλήσεις της σε άλλα επίπεδα. «Η Ελλάδα αντιδρά πάντα με σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και με αφορμή την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από ακταιωρό της Τουρκίας ανοιχτά της Σάμου, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σημείωσε:

«Έχουμε σχεδόν τριπλάσια περαστικά σε σχέση με το 2021 και αν αθροίσουμε το ‘20 και το ’21, θα μας δώσει σχεδόν το 2022. Έχουμε αυξημένη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκική ακτοφυλακή σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ίσως προσπάθησε να δημιουργήσει και επεισόδιο. Ήταν αυτή που πρώτη επέδειξε όπλα.

»Από την άλλη, η ελληνική πλευρά πάντοτε αντιδρά με σύνεση, ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα. Δε θα παρασυρθούμε σε καμία περίπτωση και δε θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, το περιστατικό συνέβη εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν υπήρξε πυροβολισμός, ενώ ενήμερη είναι και η FRONTEX η οποία βρισκόταν στο σημείο.

«Το λιμενικό σώμα έχει εμπειρία σε τέτοια περιστατικά. Πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίζουμε να προστεθούμε τα θαλάσσια σύνορά μας και τα σύνορα της ΕΕ».

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Συνενοχή η ανοχή της Τουρκίας»

«Η ανοχή της Τουρκίας στην δράση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών συνιστά συμμετοχή της», είπε ο κ. Πλακιωτάκης για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

«Ενισχύουμε επιχειρησιακά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατευτούμε τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να τηρήσει της δέσμευσες της».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
105