Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννης Βαρουφάκης: Μια σύλληψη για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25

Γιάννης Βαρουφάκης: Μια σύλληψη για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Πρόκειται για έναν 17χρονο αντιεξουσιαστή.

Ο 17χρονος είναι γνωστός στις Αρχές ενώ φέρεται να είναι αυτός που τραβούσε το βίντεο της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ πιθανόν να τον κλώτσησε κιόλας. Οι δράστες δεν βρίσκονταν στο μαγαζί αλλά ειδοποιήθηκαν για την παρουσία του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πήγαν στο σημείο και του επιτέθηκαν.

Παράλληλα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ακόμη δυο ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ συνολικά στο επεισόδιο έχουν λάβει μέρος 6-7 άτομα, γνωστά στην Πλατεία Εξαρχείων.

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη – Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους

Ανάρτηση με αιχμές έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για «ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…».

«Μπράβους της νύχτας» τους είχε χαρακτηρίσει ο Βαρουφάκης

“Μπράβους της νύχτας” χαρακτήρισε νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης τους ανθρώπους που τον χτύπησαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής (10.03.2023), με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με σπασμένη μύτη.

Όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του ανάρτηση στο Twitter, μετά τον ξυλοδαρμό του: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών.

Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις