Πολιτική

Γιάννος Παπαντωνίου: Προφυλακιστέος μαζί με την σύζυγό του!

- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και η σύζυγός του - "Μαραθώνιες" οι απολογίες τους στους ανακριτές διαφθοράς - Απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων - Ποια η υπερασπιστική τους γραμμή - Για "εφεύρεση πρωτοφανούς σεναρίου" μίλησε ο πρώην υπουργός

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι κατηγορίες

Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκησε 16 ώρες ενώ της συζύγου του πέντε.

Εν συνεχεία το ζευγάρι βρέθηκε τετ-α-τετ με την εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο κατά πληροφορίες στην απολογία του πλήρες αδιέξοδο “των διωκτών του” το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε “να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο” συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

giannos papantwniou profylakish

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνάντηση με κτηνοτρόφους
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο