Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιατί απασφάλισε ο Σταύρος Κοντονής! Που στρέφεται η οργή του

Κοντονής

Απορία αλλά και προβληματισμό δημιουργούν στην κυβέρνηση οι αλλεπάλληλες ενστάσεις που εκφράζει όλο το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόσο για τα θέματα της δικαιοσύνης όσο και για αποφάσεις άλλων υπουργών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται όμως να βρίσκεται στο στόχαστρο του προκατόχου του, αφού σχεδόν καθημερινά ασκεί κριτική στις αποφάσεις του Μιχάλη Καλογήρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και  πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας τον ραδιοφωνικό σταθμό News247 εξέφρασε την άποψη ότι η έκβαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή θα επηρεαστεί εάν αλλάξει ο νόμος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και μειωθούν οι ποινές.

Μίλησε  ακόμα για προβληματικές διατάξεις του ποινικού κώδικα που δεν έπρεπε να τεθούν σε διαβούλευση χωρίς να έχει γίνει επεξεργασία πρώτα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο πρώην υπουργός υπερασπίστηκε το έργο του αφήνοντας έμμεσα αιχμές για την τακτική που ακολουθείται σήμερα το υπουργείο στο θέμα των φυλακών «λέγοντας μάλιστα ότι εάν υπάρχει νεκρός υπεύθυνη είναι η Πολιτεία». Από την κριτική του δεν γλύτωσε και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για το θέμα του Δρομέα.

«Αδύνατο να τα έχει βγάλει από το κεφάλι του ο Βαρώτσος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι στην κυβέρνηση και στο κόμμα θεωρούν ότι ο Σταύρος Κοντονής είναι ενοχλημένος με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν υπουργοποιήθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό. Παράλληλα επισημαίνουν ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ακολουθεί μια δική του πολιτική στο υπουργείο εντελώς αντίθετη  από αυτή του προκατόχου του. Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τον Σταύρο  Κοντονή, ο οποίος έχει περάσει στην αντεπίθεση υπερασπιζόμενος το έργο του. Από αυτή την ιστορία δεν περνάει διόλου απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εκλέγεται σε μονοεδρική περιοχή -στην Ζάκυνθο-.   Εάν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ τερματίσει δεύτερος τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Σταύρος Κοντονής πολύ δύσκολα θα εκλεγεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις