Πολιτική

Γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ

Πέρα από τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα για απόλυση 2.000 εργαζομένων μέχρι τέλη Ιουνίου η κυβέρνηση είχε κι άλλους λόγοςυ να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τρόικα αυτή τη φορά δεν ανεχόταν αναβολές στο πάγιο αίτημά της για απολύσεις από τον δημόσιο τομέα. Και έτσι η κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ καταφέρνει να ικανοποιήσει τη δέσμευση της ίδιας προς την τρόικα για απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πέρα τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να περάσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν διστάζει να συγκρουστεί με ισχυρά σωματεία και συνδικάτα, αλλά και να τα βάλει ακόμα και με τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ήθελε να δείξει με το κλείσιμο της ΕΡΤ πως ξεκινάει η εξυγίναση του δημόσιου τομέα. Άλλωστε, επειδή η κρατική τηλεόραση έχει κατηγορηθεί ως μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης, έτσι με την απόφαση αυτή επιθυμεί να δείξει πως δεν διστάζει να την κλείσει, ώστε να περάσει ένα μήνυμα πως η εξυγίανση στο δημόσιο ξεκινάει και από χώρους που για την κυβέρνηση έχουν πολιτικό κόστος.

Για αυτό το λόγο μάλιστα, η κυβέρνηση συνόδευσε τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ με την εξαγγελία για τη μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, που ήταν άλλωστε πάγιο αίτημα της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος εποχής! Κλείνει η ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα – 2.656 εργαζόμενοι απολύονται άμεσα

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζουν το νόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η στιγμή που οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βλέπουν το διάγγελμα Κεδίκογλου

Το συγκινητικό βίντεο για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το λουκέτο στην ΕΡΤ στον διεθνή Τύπο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 9
Μαρία Νεγρεπόντη για το κόμμα Καρυστιανού: Ακόμη δεν έχει συγκροτημένο οικονομικό πρόγραμμα – Μην αντιμετωπίζουμε τη δραχμή σαν μπαμπούλα
«Δεν θα έρθει η δραχμή αν και θέλω να σας παραπέμψω στον Επστάϊν και σε αυτά που λέει για την δραχμή όσο οικτρός και αν ήταν ο Επστάιν ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα αν ήταν με την δραχμή αν ήταν με το ευρώ», τόνισε το στέλεχος του πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού
H Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη στέλεχος του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
38