Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν φόρεσε μαντήλα στο Αμπού Ντάμπι [pics]

Γιατί η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν φόρεσε μαντήλα στο Αμπού Ντάμπι [pics]

Πιστά ακολούθησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη τον ενδυματολογικό κώδικα που προτείνεται για όσους επισκέπτονται το Αμπού Ντάμπι.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με ένα ρούχο στα χρώματα της άμμου και χωρίς μαντήλα στο κεφάλι, αφού δεν είναι υποχρεωτική στην συγκεκριμένη χώρα, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο πλευρό του συζύγου της, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ενδυματολογικός κώδικας στην συγκεκριμένη χώρα δεν θέλει τις γυναίκες να φορούν αποκαλυπτικά ρούχα. Θέλει οι ώμοι να καλύπτονται από ύφασμα και τα ρούχα να μην είναι ιδιαίτερα στενά.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων Wahat Al Karama, στο Αμπού Ντάμπι. Περπάτησε στον χώρο του Μνημείου και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Είναι τιμή μου να επισκέπτομαι αυτό το θαυμάσιο Μνημείο, στη μνήμη των γενναίων ηρώων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο χώρες και οι λαοί μας θα είναι για πάντα δεμένες με δεσμούς αμοιβαίου σεβασμού και βαθιάς φιλίας».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Λούβρο του Παρισιού. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του, Manuel Rabatè, και θαύμασε τα εκθέματα, μερικά από τα οποία είχαν σχέση και ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, είδαν άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, της πριγκίπισσας Αριάδνης από την Κρήτη, αμφορείς με αναπαραστάσεις αλλά και τα αγάλματα των Παγκρατιστών Κρεύγα και Δαμόξενου κατά τη μονομαχία τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις