Πολιτική

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πάει παντού με τους κουραμπιέδες της;

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τους κουραμπιέδες της πήγε στο στούντιο του ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης (02.12.2021) η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Αλλά εξήγησε γιατί.

Μαζί με τους κουραμπιέδες της (όπως είχε κάνει και το 2019), η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε δώρο στους παρουσιαστές του ΣΚΑΙ και το βιβλίο με τις συνταγές της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη, που παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες.

Και φυσικά η συζήτηση οδηγήθηκε στις συνταγές της Μαρίκας, τα περίφημα ντολμαδάκια και τον… μύθο αλλά και το αν η Ντόρα Μπακογιάννη «φτάνει» μαγειρικά τη μητέρα της. «Με πολύ κόπο» ήταν η απάντησή της, αποκαλύπτοντας ότι καλύτερες μαγείρισσες από εκείνη είναι η αδερφή της Κατερίνα και η κόρη της, Αλεξία.

«Τα καταφέρνω περισσότερο στους κουραμπιέδες, γι’ αυτό πάω και μοιράζω κουραμπιέδες», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και στην ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου αν της έχει ειπωθεί μέσα στην οικογένεια «Ντόρα, δεν μαγειρεύεις σαν τη Μαρίνα», η απάντηση ήταν… άμεση: «εννοείται».

Και πως το αντιμετωπίζει; «Με ψυχραιμία και κατανόηση», απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και Τουρκία

Όταν η συζήτηση για τους κουραμπιέδες και τη μαγειρική τελείωσε, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε τόσο στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60, αλλά και στις εξελίξεις στην Τουρκία.

Τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τόνισε πως ήταν επιβεβλημένη απόφαση και σημείωσε ότι εξαιτίας των κρίσεων που έχει αντιμετωπίσει ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχουν κάνει να μπορεί να παίρνει άμεσα κρίσιμες αποφάσεις.

 

Μιλώντας για την Τουρκία που είναι στη δίκη της οικονομικής κρίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα».

Εξέφρασε την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στη γείτονα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για την αποσταθεροποίηση και την οικονομική κατάσταση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία που ουσιαστικά παραπαίει οικονομικά.

Όπως είπε, στην Τουρκία αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη δύναμη της Ελλάδος, την αμυντική της θωράκιση, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της χώρας μας που είναι σταθερές.

«Αυτή η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σταθερό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο, εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο ο Ερντογάν «θα κάνει μεγάλες φασαρίες» εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Αμερικάνοι (γεωτρήσεις Exxon Mobil) χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο δίπλα οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιούνται οι Γάλλοι.

«Τον βλέπω πάρα πολύ πιεσμένο στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει “ταρζανιές”», εκτίμησε για τον Εντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο «μενού» για τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει. Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και σου λέει: “κοιτάξτε πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πόσος είναι σε εμάς” και αυτό τους πονάει».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «ξεγράφεις τον Ερντογάν». Εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος αποφασισμένος, που γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν.

«Άρα τι εκλογές θα κάνει; Πώς θα τις κάνει; Σε τι συνθήκες θα γίνουν; Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να περιμένουμε να απαντηθούν», τόνισε.

Μια άλλη παράμετρος που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την αντιπολίτευση στην Τουρκία καθώς σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι πολύ σκληρότερη από τον Ερντογάν.

«Έχουμε και έχουμε μια “μανία” στην Ελλάδα να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας χώρας… “Έφυγε ο Ερντογάν λύσαμε τα προβλήματα”. Δεν είναι έτσι», σημείωσε.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι εξαρτάται πρωτίστως από την Ελλάδα η αμυντική μας θωράκιση και η διπλωματική μας δραστηριότητα καθώς και η σταθερότητα στις ελληνικές θέσεις κάτι που αποτελεί όπως είπε το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 43