Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους άνω των 60

Τα επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου πλησιάζουν και πάλι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς ταχύτητες, «αγγίζοντας» τους 100.000 την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό εμβολιασμού με την πρώτη δόση αγγίζει το 79,2% στον ενήλικο πληθυσμό και το 67% στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή 2 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το μεγάλο πρόβλημα με τους εμβολιασμούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 60 ετών. Σχετικά με την τρίτη δόση, δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, από τους περίπου 590.000, περιορίστηκαν στους 546.000 στην Ελλάδα.

«Και βλέπουμε μια πολύ καλή ροή και στην αναμνηστική δόση, καθώς από τα 3,2 εκατ. περίπου που είναι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, το 65% είτε έχει εμβολιαστεί είτε είχε προγραμματίσει το ραντεβού του», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Για να συνεχίσει η επιτάχυνση των εμβολιασμών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ανοίγουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα φτάνοντας περίπου τα 2.300 από τα 1.500 που υπήρχαν παλαιότερα ενώ διευρύνεται το ωράριο τους και από τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Κομισιόν συζητά πως θα ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών κι έχει θέσει ως πρώτο όριο το 9μηνο. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να έχει εσωτερικά περιοριστικά μέτρα.

«Στην Ελλάδα, αυτό που θα ισχύσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου είναι ότι μετά τους 7 μήνες οι άνω των 60 ετών δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, σχολιάζοντας την μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση να προσαρμόσει τα δεδομένα της, τότε θα περιμένει να το κάνει αφού δημοσιευθούν τα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα.

«Η διαδικασία της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι δυναμική, αλλά τα μέτρα που λάβαμε πριν λίγο καιρό αποδίδουν. Αυτή τη στιγμή είναι ενισχυμένο και το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι έχουμε και μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Φωτεινή Αραμπατζή ζητά σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω διαπράξει το παραμικρό»
«Ζητώ μάλιστα από τους συναδέλφους μου να ψηφίσουν την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παντελώς αστήρικτες και άδικες»
H Φωτεινή Αραμπατζή
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 54
Γιώργος Μυλωνάκης κατά Κώστα Βαξεβάνη: Με την ακεραιότητά μου δεν επιτρέπω να παίζει κανένας πλαστογράφος και συκοφάντης
«Είναι προφανές ότι η συνέχεια για τους παραγωγούς τοξικής λάσπης και τις φυλλάδες τους, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες», προαναγγέλλει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό
Γιώργος Μυλωνάκης 10