Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απάντηση έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στη «βροχή» σχολίων που έχει προκαλέσει η κίνησή του που μοιάζει με υπόκλιση, τη στιγμή που έμπαινε στο προεδρικό μέγαρο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κύριος Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι την κίνηση αυτή δεν την έκανε για τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας:

«Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους» αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις, είπε.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, ανέφερε ακόμα και ξεκαθάρισε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, τόνισε ο κύριος Γεραπετρίτης.

Όσο για τη σημερινή ημέρα, την χαρακτήρισε ιστορική. «Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα». Η ελληνική διπλωματία ήταν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τόνισε ακόμα.

«Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» συμπλήρωσε ο κύριος Γεραπετρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις