Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για τις εξελίξεις στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ανήσυχοι και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η αντίδραση του Ισραήλ» .

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός είπε ότι η «επόμενη φάση είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η οριοθέτηση».

Ο υπουργός ενημερώνοντας τους βουλευτές ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το πλαίσιο που αποδέχεται η Ελλάδα είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και η συζήτηση αφορά μόνο την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Γεραπετρίτης, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση σχολίασε πως ήταν εξαιρετικό και η συζήτηση έγινε σε υψηλό επίπεδο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτοσχεδίασε στον όρκο του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας – «Λέει ανοησίες αντί για τον όρκο στο Σύνταγμα» λέει ο Γεωργιάδης
«Δεν έχει καμία απολύτως θέση εκεί έως ότου δώσει τον νενομισμένο όρκο», αναφέρει ο υπουργός Υγείας
Πέτρος Κωνσταντίνου 15
Νίκος Ανδρουλάκης: Η αποτυχία της ΝΔ είναι πια κοινωνική εμπειρία, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί το κεντρικό αφήγημα μιας σοβαρής επόμενης κυβέρνησης
«Εμείς παζάρια δεν κάνουμε. Εμείς προτείναμε μια διαδικασία αξιοκρατίας και διαφάνειας, για να γίνει μια νέα αρχή στην πλήρωση των ανεξάρτητων αρχών»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 6