Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην λάβει καθολικά μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3». Παράλληλα, σημείωσε ότι σε μια εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης, ενώ αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη από τους αρμόδιους υπουργούς. 

Ξεκαθάρισε, πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη να μη λάβει νέα καθολικά μέτρα, απόφαση την οποία στήριξε σε δύο λόγους: αφενός δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία και οι δυνατότητές της είναι «πεπερασμένες», αφετέρου η φάση που διανύουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη πριν από έξι μήνες, πολύ περισσότερο πριν από ένα χρόνο. Και τούτο χάρη στο εμβόλιο, που είναι «καθολικό αγαθό», επεσήμανε.

Η Πολιτεία μεριμνά για όλους τους πολίτες συνέχισε, ωστόσο, πρέπει να αποκατασταθούν σταδιακά οι ελευθερίες των εμβολιασμένων, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρέπεμψε στην επιτροπή βιοηθικής και τεχνοηθικής, και τη μελέτη που εκείνη θα εκπονήσει για δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα ανοίξει η συζήτηση και για άλλες δομές, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το χώρο της εκπαίδευσης: αυτό που γίνεται στα Πανεπιστήμια (σ.σ. με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα) δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν μπορούμε να πάμε σε λογική κλειστών σχολείων και Πανεπιστημίων, ανέφερε ο υπουργός (και πανεπιστημιακός) και υπογράμμισε την κυβερνητική βούληση να λειτουργήσουν με κάθε τίμημα, όπως είπε.

Για τη χρήση της μάσκας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. «Το Σύστημα Υγείας άντεξε», δήλωσε επίσης και προανήγγειλε ότι «την επόμενη ημέρα θα δούμε συνολικά το θέμα της δημόσιας υγείας, να έχουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση για να μπορέσει να λειτουργήσει για την Ελλάδα του μέλλοντος. Η ελληνική Πολιτεία εγγυάται την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη», σημείωσε στο «δια ταύτα».

«Οι πολίτες εμπιστεύονται τη κυβέρνηση»

Με αφορμή, τέλος, τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε με ικανοποίηση ότι, παρά τα δύο δύσκολα χρόνια οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει υποστεί τη συνήθη πολιτική φθορά που έχουν υποστεί οι κυβερνήσεις συν τω χρόνω.

Είναι «επιβράβευση και έναυσμα για περισσότερη δουλειά». Επιπλέον, πρόσθεσε, την ερχόμενη εβδομάδα οι νόμοι που ψηφίστηκαν στα δύο αυτά χρόνια θα φθάσουν τους 200, από τους οποίους νόμους «έχουμε πολύ μεγάλες τομές για την Ελλάδα των επόμενων γενεών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 24
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
92