Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην λάβει καθολικά μέτρα

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3». Παράλληλα, σημείωσε ότι σε μια εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης, ενώ αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη από τους αρμόδιους υπουργούς. 

Ξεκαθάρισε, πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη να μη λάβει νέα καθολικά μέτρα, απόφαση την οποία στήριξε σε δύο λόγους: αφενός δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία και οι δυνατότητές της είναι «πεπερασμένες», αφετέρου η φάση που διανύουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη πριν από έξι μήνες, πολύ περισσότερο πριν από ένα χρόνο. Και τούτο χάρη στο εμβόλιο, που είναι «καθολικό αγαθό», επεσήμανε.

Η Πολιτεία μεριμνά για όλους τους πολίτες συνέχισε, ωστόσο, πρέπει να αποκατασταθούν σταδιακά οι ελευθερίες των εμβολιασμένων, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρέπεμψε στην επιτροπή βιοηθικής και τεχνοηθικής, και τη μελέτη που εκείνη θα εκπονήσει για δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα ανοίξει η συζήτηση και για άλλες δομές, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το χώρο της εκπαίδευσης: αυτό που γίνεται στα Πανεπιστήμια (σ.σ. με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα) δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν μπορούμε να πάμε σε λογική κλειστών σχολείων και Πανεπιστημίων, ανέφερε ο υπουργός (και πανεπιστημιακός) και υπογράμμισε την κυβερνητική βούληση να λειτουργήσουν με κάθε τίμημα, όπως είπε.

Για τη χρήση της μάσκας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. «Το Σύστημα Υγείας άντεξε», δήλωσε επίσης και προανήγγειλε ότι «την επόμενη ημέρα θα δούμε συνολικά το θέμα της δημόσιας υγείας, να έχουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση για να μπορέσει να λειτουργήσει για την Ελλάδα του μέλλοντος. Η ελληνική Πολιτεία εγγυάται την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη», σημείωσε στο «δια ταύτα».

«Οι πολίτες εμπιστεύονται τη κυβέρνηση»

Με αφορμή, τέλος, τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε με ικανοποίηση ότι, παρά τα δύο δύσκολα χρόνια οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει υποστεί τη συνήθη πολιτική φθορά που έχουν υποστεί οι κυβερνήσεις συν τω χρόνω.

Είναι «επιβράβευση και έναυσμα για περισσότερη δουλειά». Επιπλέον, πρόσθεσε, την ερχόμενη εβδομάδα οι νόμοι που ψηφίστηκαν στα δύο αυτά χρόνια θα φθάσουν τους 200, από τους οποίους νόμους «έχουμε πολύ μεγάλες τομές για την Ελλάδα των επόμενων γενεών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 8